Cart 0
  •   Betala med Klarna eller Swish
  •   Fraktfritt från 999 kr
  •   Snabba leveranser

Om oss

Kalle Karlsson grundaren av Farmingtoys stora intresse för lantbruksmaskiner och traktorer beror mycket på att hans far Eric Karlsson (född 1904) var en av pionjärerna inom mekaniseringen av det svenska lantbruket. Eric Karlssons Maskinaffär AB började tidigt sälja redskap inom lantbruket; det var slåttermaskiner, självbindare, plogar och harvar med mera som drogs av hästar. Allteftersom mekaniseringen gick framåt började traktorerna så smått att komma.

Den första traktorn som Eric sålde var en Oliver som introducerades i Sverige 1935, då var det stor uppståndelse hemma i Veddige (byn där Kalle föddes) när Eric backade av traktorn från järnvägsvagnen, den var gul och hade röda fälgar. Kalle minns en gång när hans far hade en "Algaier" en variant av märket Porsche hemma på gården. Den körde han på självstarten så batteriet tog slut vilket hans pappa Eric inte tyckte om.

Kalle är nu över 70 år och har beslutat sig att dra sig tillbaka från Farmingtoys. Handeln med leksaker började redan 2002 och är numer i gång som E-handel. Kalle lämnar nu över företaget till oss på Elephant BV, ett företag med erfarenhet och framgång av e-Handel.

Vi kommer att fortsätta verksamheten i Kalles anda och bygga vidare på ett mer omfattande sortiment för våra unga små och äldre kunder. Med det menar vi att vi kommer erbjuda ett större utbud av både leksaker och samlarföremål!

Vårt mål är att göra nya som gamla kunder nöjda och glada och hoppas få många www.farmingtoys.se-fans framöver!

 

Målsättning är att sätta kunden i centrum!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hör gärna av dig till oss om du har några frågor eller funderingar genom att ringa eller mejla oss!

 
 
Kontor och administration 

Handelshuset i Morup AB 


Org nr: 556323-1769

 

 

  info@farmingtoys.se

 

 

Produkter
Övrigt